ERKAUMA KUNTOON

Vahvista keskivartalon toimintakykyä, rakenna vahva tuki ja selätä erkauman aiheuttamat ikävät ongelmat Erkauma Kuntoon -ohjelman avulla!

 

Verkkofyssarin valmennuksissa mukana jo yli 3000 asiakasta!

Lähde tästä mukaan hintaan 39€

Onko sinulla erilaisia kipuja lantion tai selän alueella?

Tuntuuko keskivartalo voimattomalta?

Oletko joutunut luopumaan lempiharrastuksistasi?

Koetko, ettet enää selviä arkiaskareista yhtä vaivattomasti kuin ennen?

Koetko pömpöttävän vatsan luovan negatiivisia mielikuvia omasta kehostasi?

 

Vatsalihasten erkauma aiheuttaa monenlaisia haasteita niin naisille kuin miehille. Jotta arjesta saadaan taas kivuton, kehosta toimiva ja vahva, meidän tulee saada vatsalihasten erkauma kuntoon.

 

Erkauma kuntoon-verkkovalmennus ei tarjoa sinulle pelkästään yhden lihaksen harjoittamista, vaan kokonaisuuden, jossa on huomioitu niin teoriapuolen tieto erkaumaa koskevista perusasioista sekä riskitekijöistä kuin myös käytännön harjoittelu.

 

Valmennuksen avulla lisäät tietoisuuttasi erkaumasta, mikä heijastuu positiivisesti, kun lähdet kuntouttamaan sekä vahvistamaan harjoitteiden avulla keskivartaloasi.

Verkkofyssari Minna Tynkkynen

Olen Minna Tynkkynen, fysioterapeutti, jonka erityisosaamisena on äitiysfysioterapia sekä lantionpohjan fysioterapia. Teen työni aina asiakkaan etua miettien ja haluan valaa uskoa jokaiseen naiseen ja heidän kuntoutusprosessiin. Työssäni haluan tarjota asiakkaille selkeitä työkaluja prosesseihin, joita naiset kohtaavat omassa kuntoutuksessaan.

Kun lähdet mukaan Erkauma Kuntoon- verkkovalmennukseen, saat itsellesi 

 • Erikoiskoulutetun fysioterapeutin suunnittelemat valmiit harjoitteet, jotka ovat suunniteltu keskivartalon toimintakyvyn vahvistamiseen
 • Harjoittele 3 kertaa viikossa 15 minuuttia ja huomaat, miten keskivartalon lihakset alkavat toimimaan, silloin kun pitää
 • Valmennukseen on valikoitu harjoitteet, joiden tehtävänä on herätellä ja vahvistaa keskivartaloa toimimaan arjen tilanteisiin.
 • Ohjatut videoidut harjoitusohjelmat, joihin voit palata aina halutessasi
 • Harjoitusvideoissa liikkeen suorittamisen ohjeet ovat selitetty tarkasti, jolloin pystyt tekemään liikkeet oikein 


Niille, jotka haluavat syventyä aiheeseen, olemme koostaneet tiiviin opetusosion.

Opetusosion avulla pystyt hahmottamaan vatsalihasten erkaumaa ja sen syntyä paremmin. Vaivan ymmärtäminen auttaa sinua tekemään harjoitteita oikein, tehokkaammin ja turvallisemmin. 

 • Erkauman taustasyyt
 • Erilaiset riskitekijät erkaumaan
 • Millaisia oireita erkauma aiheuttaa?
 • Erkauman kuntoutuksen kulmakivet
 • Millaisia liikkeitä kannattaa välttää


Saat erikoiskoulutetun fysioterapeutin tuen valmennuksen ajaksi.

Saatat tarvita apua esimerkiksi pohtiessasi, missä vaiheessa on järkevää siirtyä harjoittelussa eteenpäin tai epäilet, että harjoite ei toimi toivotulla tavalla ja haluat varmistua asiasta. 

 • Suljettu ryhmä Facebookissa
 • Ryhmässä on vastaamassa erikoiskoulutettu fysioterapeutti
 • Voit kysyä sinua askarruttavia asioita suoraan fysioterapeutilta

 

Valmennuksen avulla

 • Saat heräteltyä, aktivoitua ja vahvistettua corea tehokkaasti, mutta lempeästi
 • Osaat ottaa vatsalihasten erkauman huomioon harjoittelussa ja osaat valita kohdennetut harjoitteet oikein
 • Ymmärrät, mistä on kyse kun puhutaan suorien vatsalihasten erkaumasta ja miten voit itse vaikuttaa erkauman kuntoutukseen 
 • Testaat itseltäsi erkauman tilannetta ja tiedostat oman kehosi tilanteen paremmin
 • Ymmärrät erkauman kuntoutuksen kulmakivet eli tärkeimmät seikat kuntoutuksessa
 • Tutustut erkauman syihin ja seurauksiin

Erkauma kuntoon-valmennus on luotu lisäämään tietoisuutta vatsalihasten erkaumasta sekä tarjoamaan harjoitteita, joiden avulla erkaumasta aiheutuvat ongelmat voidaan selättää.

Valmennus tarjoaa tietoa mm. siitä mitä erkauma voi aiheuttaa, minkälaisia oireita erkaumasta voi syntyä, mistä nämä johtuvat, erkauman tärkeimmistä riskitekijöistä raskauden lisäksi sekä mitä asioita harjoittelussa tulee huomioida.

 

Valmennuksessa saat itsellesi ammattilaisten valitsemat oikeanlaiset harjoitteet ja niiden eri variaatiot.

Harjoitteiden avulla, et ainoastaan kuntouta erkaumaa, vaan huomioit kehosi laajemmassa mittakaavassa: harjoitteiden avulla harjoitat niin keskivartalon hallintaa ja tuen vahvistamista, ja samalla harjoituksissa on huomioitu koko vartaloketjun kokonaisuus ja sen toiminta.

 

Ohjelman hinta vain 39€!

Ja se jää käyttöösi loppuelämäksi!

 

Pääset mukaan valmennukseen klikkaamalla ostonappia jolloin siirryt maksusivulle. Valitse itsellesi sopiva maksutapa ja oston jälkeen saat valmennuksen tunnukset ja kirjautumissivun sähköpostiisi.

Verkkovalmennus jää käyttöösi, joten voit palata harjoitteiden pariin koska tahansa.

Meillä käy maksuvälineenä myös Smartum, ePassi ja Edenred -maksutavat. Katso maksuohjeet TÄSTÄ.

Tule mukaan valmennukseen tästä

Mitä vatsalihasten erkaumassa tapahtuu?

Suorien vatsalihasten erkaumassa suorat vatsalihakset ovat loitontuneet toisistaan. Erkaumassa vatsalihaksia yhdistävä jännesauma venyy, löystyy, ohenee ja haurastuu. Näistä syistä sen jännitekyky heikkenee.

Normaalisti tämä jännesauma on alle 2 cm, mutta voi venyä jopa yli 10cm. Ilmiö on yleinen sekä raskaana olevilla ja synnyttäneillä. Raskaana ollessa jännesauma ja vatsalihakset mukautuvat kasvavan kohdun paineeseen ja vatsalihakset siirtyvät loitommaksi toisistaan. Vatsalihasten erkauma voi tulla myös painon nousun tai rankan treenaamisen seurauksena.

Suorien vatsalihasten erkaumassa on kyse lihaskalvojen välisestä häiriöstä. Tämä häiriö vaikuttaa vatsaontelon paineen säätelyyn, vartalon hallintaan ja voimansiirtoon.

Arjessa nämä tilanteet voivat näyttäytyä mm. virtsankarkailuna, laskeumana, coren voimattomuutena, kipuna esimerkiksi alaselän alueella tai hengityksen rajoittumisena. Näiden lisäksi osalle tulee suolen toimintahäiriöitä, ummetusta tai vatsanturvottelua.

Heikentynyt voimantuotto

Keskivartalolla on suuri vaikutus voimantuotossa. Voimme ajatella pallean, keskivartalon sekä lantionpohjan muodostavan kehomme turvakapselin, joka luo pohjan yleiselle toiminnalle. Jos turvakapseli ei toimi kunnolla, on voimantuotto häilyvää. Tällöin ongelmat voivat heijastua niin palleassa kuin lantionpohjassa.

Ongelmat palleassa esiintyvät usein hengitysvaikeuksina, ja lantionpohjan ongelmat voivat olla syynä suolen toiminnan häiriöille, virtsankarkailulle tai laskeumalle.

Keskivartalon muodostaa alueen, jossa voima syntyy ja välittyy raajoihin. Voimantuoton lisäksi tarvitsemme vahvaa keskivartaloa myös tukemaan ja suojaamaan rankaamme liikkeen aikana. Erkauman myötä keskivartalon lihasten tuottama tuki ja voima jää puutteelliseksi, ja rasitus kohdistuu vääriin alueisiin kuten selälle.

Heikentynyt voimantuotto voi tulla esiin jo arjen tilanteissa: aikaisemmin vaivattomasti sängystä ylösnouseminen ei enää onnistukaan ilman käsillä auttamista, raskaampien kauppakassien kanto ja myös vauvan kannattelu tai siirtely voivat olla hankalia ja aiheuttaa erilaisia kipuja.

Ongelmat voimansiirrossa pohjautuvat siihen, etteivät kaikki lihakset aktivoidu erkauman takia enää sillä tavalla kuin niiden kuuluisi. Harjoitellessa erkauma voi aiheuttaa jopa sen, että vatsalihaksia tehdessä kannattelu ei riitä, vaan rojahtaa hallitsemattomasti takaisin matolle vatsalihaksia tehdessä.

Erityisesti miesten puolella vaaratilanteita voi erkauman takia syntyä raskaita painoja nostaessa, koska keskivartalosta ei saada riittävää tukea keholle. Heikentyneen voimantuoton myötä niin äitien kuin miestenkin välilevyt ovat alttiina vaurioille.

Kipu muuttaa ryhtiä

Vatsalihasten erkauma voi aiheuttaa mm. kipuja selän ja lantion alueelle, mikä luonnollisesti vaikuttaa siihen kuinka pystymme toimimaan niin arkiaskareissa kuin vauvan kanssa touhutessamme.

Arkisten toimintojen lisäksi kipu vaikuttaa myös fyysiseen aktiivisuuteen: äideille ja lapsille on suunnattu paljon ohjattua liikuntatoimintaa kuten äiti-vauvajumppaa, mutta kipujen takia suunnitelmat yhteisistä jumppatuokioista ajautuvat helposti karille.

Fyysisen kivun lisäksi, kiputuntemukset voivat vaikuttaa negatiivisesti ryhtiin ja asentoihin. Mikäli keskivartalossa ei ole riittävästi tukea, voi keskivartalon voiman puute näkyä ryhdissä mm. rintakehän pyöristymisenä, pään työntymisenä eteenpäin tai alaselän notkon korostumisena.

Kaikki nämä ovat muutoksia, jotka aiheuttavat kehossa erilaisia kiristyksiä ja jumeja, ja pahimmassa tapauksessa myös edesauttavat kiputilojen muodostumista.

Ryhdissä tapahtuneet negatiiviset muutokset heijastuvat suoraan siihen, kuinka pystymme toimimaan arjessa. 

Toiminnallisten ongelmien lisäksi selkäkivut vaikuttavat myös nukkumiseen: sopivan asennon löytäminen on haastavaa ja kivut voivat pitää hereillä siten, ettei yön aikana saa nukuttua montaakaan tuntia. Tarvitsemme unta palautuaksemme päivän aikaisesta rasituksesta – niin fyysisestä kuin psyykkisestä.

Oman levon tärkeys korostuu erityisesti synnytyksen jälkeen, sillä levolla on suuri merkitys siihen kuinka pystymme palautumaan synnytyksestä. 

Kipu vaikuttaa voimakkaasti mieleemme ja mielialaamme, ja tilannetta voi vaikeuttaa, mikäli omien kiputilojen lisäksi esiintyy haasteita vauvan kanssa esimerkiksi koliikin tai huonosti nukuttujen öiden muodossa.

Imetysaika voi tuoda myös omat haasteensa ergonomian suhteen, sillä aina imetyksissä ei pysty säilyttämään ergonomista asentoa,vaan keho kuormittuu haastavien asentojen takia. Kun kiputilat on saatu hoidettua pois ja olemme saaneet harjoitteiden avulla vahvistettua kehoamme vahvemmaksi, tulee arkielämästä toimivampaa ja miellyttävämpää. 

Negatiivinen kehonkuva

Synnytyksen jälkeen keho on kokenut dramaattisen muutoksen, eikä kehossa tapahtuneiden muutosten takia välttämättä ole täysin sinut itsensä kanssa. Vatsalihasten erkauma saa vatsan pömpöttämään, ja moni saattaa joutua tilanteeseen, jossa häneltä kysellään uteliaana, monennellako kuulla hän raskaana. Tilanne on kiusallinen kummallekin osapuolelle, mutta tällaiset tilanteet saattavat ruokkia entisestään negatiivista käsitystä omasta kehonkuvastaan.

Moni nainen kokee juuri vatsan olevan haaste, vaikka keho olisi muutoin hyvässä kunnossa. Ulkoneva vatsa voi hyvinkin synnyttää negatiivisia ajatuksia omasta kehonkuvasta. On hyvä tiedostaa, että erkaumaa ei esiinny ainoastaan synnyttäneille naisilla, vaan sitä voi esiintyä kenellä vain. Kun ulkonevaa vatsaa lähdetään tutkimaan tarkemmin, saattaa syyllinen löytyä juuri vatsalihasten erkaumasta; olipa kyseessä sitten synnyttänyt nainen tai raskasta, fyysistä työtä tekevä mies.

Negatiivisessa kehonkuvassa vettä lyö myllyyn myös sosiaalinen media: somea selaillessa huomaa, kuinka naapurin Maija on palautunut ennätysnopeasti synnytyksestä ja kuvissa hän esittelee timmiä vartaloaan. Näissä tilanteissa oma hitaampi palautuminen voi lisätä negatiivista kehonkuvaa, ja valtaosa haluaisi palata saman tien raskautta edeltäneeseen kuntoon. 

Muistathan kaikesta huolimatta olla itsellesi armollinen ja antaa itsellesi riittävästi aikaa palautua synnytyksestä. Oikeanlaisten harjoitteiden avulla voimme kuntouttaa vatsalihasten erkaumaa, ja näin ollen auttaa kehoa palautumaan paremmin synnytyksestä.

Erkauma voi tulla myös miehille!

Tiesitkö, että vatsalihasten erkauma voi koskettaa myös miehiä? Se voi ilmaantua mistä tahansa, mikä aiheuttaa liiallista painetta keskivartaloon ja varsinkin sen etuosaan. Tyypillisesti aiheuttajana on vääränlainen treeni.

Usein toistuva epätasapainoinen lihastyö rasittaa vartalon keskilinjaa ja riski erkaumaan kasvaa. Ns. hallitseva suoravatsalihas on yhteydessä pömpöttävään vatsaan, kireisiin lonkan koukistajiin, selkäkipuun ja kireyteen sekä lonkan kipuun. Nämä kaikki ovat osaltaan myös merkkinä siitä, ettei syvä keskivartalon tuki hoida tehtäväänsä.

Erkaumassa vatsaonteloon on kohdistunut liiallista painetta ja näin suorat vatsalihakset sekä vasemmalta että oikealta siirtyvät sivummalle, jonka johdosta näitä lihaksia yhdistävä jännesauma venyy. Venyessään jännesauman toiminta ja rakenne muuttuu heikommaksi ja hauraammaksi. Tällöin keskivartalon voimansiirtokyky heikentyy ja tästä voi seurata treenituloksien heikentymistä, selkäkipua, alaselän väsymystä, pinnallista hengitystä ja huono ryhti.

 

Erkauman kuntouttamiseen riittää 15-20 minuutin harjoittelu 3 kertaa viikossa. Huomaat, miten keskivartalon lihakset alkavat toimimaan, silloin kun pitää.

 

Kaikki harjoitteet ja muu materiaali jäävät käyttöösi loppuelämäksi!

Meillä käy maksuvälineenä myös Smartum, ePassi ja Edenred -maksutavat. Katso maksuohjeet TÄSTÄ.

Oston jälkeen saat heti sähköpostiisi valmennuksen tunnukset ja kirjautumissivun.

Haluan kuntouttaa erkaumani

Epäiletkö, että sinulla olisi erkauma?

Tee kotitesti. 

Tällä videolla näytän, miten voit helposti itse testata suorien vatsalihasten erkaumaa.

Kivuton arki

Kun erilaisten kiputilojen kanssa ei tarvitse kamppailla päivittäin, on tällä positiivinen vaikutus mielialaan. Parantunut mieliala heijastuu myös läheisille ja oma jaksaminen on selkeästi parempaa kuin kipujen aikaan.

Kun kivut eivät enää syö energiaasi ja mielialaasi, eivät pienet vastoinkäymiset tunnu niin isoilta vuorilta ylitettäväksi. Jaksat myös kiinnittää huomiota vauvan lisäksi myös omaan hyvinvointiisi ja pystyt mahdollisesti tekemään hiljalleen paluuta rakkaiden harrastusten pariin. Kun kivut on selätetty, pystyt käyttämään kehoasi monipuolisemmin, minkä ansiosta palautumisesta tulee entistä tehokkaampaa. 

Tavoitteena toimivampi keho

Raskaus aiheuttaa kehossa suuria muutoksia, ja raskauden jälkeen edessä onkin vauva-arjen lisäksi tutustuminen uudestaan omaan kehoon. Saattaa olla, ettei keho palaudu koskaan täysin samalle tasolle kuin mitä se oli ennen raskautta, mutta kun opit käyttämään kehoasi uudelleen huomaat kuinka arjen tilanteet helpottuvat, kun keskivartalon voimantuotto parantuu.

Pystyt myös lepäämään silloin kun haluat levätä ja voit liikkua silloin kun haluat ilman, että sinun tarvitsee kipujen takia viettää unettomia öitä tai miettiä voitko lähteä liikkumaan. 

Liikkumisen, levon ja arkiaskareiden hoitamisen lisäksi huomaat positiivisia vaikutuksia myös seksuaalisuudessasi: olet sinut itsesi kanssa, ja voit olla puolisollesi puoliso. Kun olet sinut itsesi kanssa, heijastuu itsevarmuus myös ulospäin.

Löydä sinulle sopivat harjoitteet

Kun saamme tiedon olemassa olevasta erkaumasta joko esim. neuvolakäynnin yhteydessä tai itse tehdyn testauksen avulla, saatamme mennä lukkoon ja tulemme varovaiseksi: saanko tai pystynkö tekemään mitään erkauman takia. Haluamme korostaa, että harjoittelu on yksi tärkeimmistä työkaluista, joiden avulla erkaumaa voidaan kuntouttaa.

Jotta erkaumaa voidaan hoitaa tai ennaltaehkäistä, on tärkeää löytää itselleen sopivat harjoitteet, jotka auttavat palauttamaan voimantuoton keskivartaloon sekä auttavat sinut takaisin vanhojen, rakkaiden harrastustesi pariin.

Näin valmennus toimii

👉 Oston jälkeen saat verkkovalmennuksen tunnukset ja kirjautumissivun sähköpostiisi 

👉 Saat itsellesi kohdennetut harjoitteet, joilla voit kuntouttaa erkaumaasi

👉 Tutustut taustatietomateriaaliin ja otat harjoitteet osaksi arkeasi. 

👉 Voit tehdä harjoitteet juuri silloin, kun sinulle itsellesi sopii

👉 Pääset aina käsiksi kaikkiin harjoitteisiin. Ohjelma jää sinulle käyttöön ilman aikarajoitusta

👉 Jokainen harjoitusliike on videona ja selkeästi ohjeistettuna, jonka avulla on helppo harjoiteitella.

👉 Voit kysyä vinkkejä Verkkofyssari- valmentajalta valmennuksen kommenttiosioissa

👉 Saat valmennuksen aikana sähköpostiisi liittymispyynnön yksityiseen vertaisryhmään Facebookissa

 

Pääset mukaan valmennukseen klikkaamalla alla olevaa linkkiä, josta pääset maksusivulle. Valitse itsellesi sopiva maksutapa ja saat tunnukset sähköpostiisi.

Haluatko maksaa liikuntaeduilla? Katso ohjeet TÄSTÄ.

Kyllä, haluan mukaan valmennukseen hintaan 39€

Kokemuksia valmennukseen osallistuneilta

Asta

"Minulla oli pullistuma si nivelen ja 5 välissä sekä erkauma synnytyksestä, joten tilanne oli huono varsinkin selän osalta. Halusin saada kävelyn jälleen normaaliksi ja vahvistettua kehoa, jotta se pysyy koossa.

Lähdin mukaan Erkauma Kuntoon -verkkovalmennukseen, joka on kyllä konaisvaltainen valmennus vatsan erkaumaan. Valmennus oli tosi helppo ja selkeä toteuttaa, vaikka lähtötilanne ois mikä.
Nopeasti kunto alkoi nousemaan, ryhti ja lihaskunto paranivat paljon. Pystyn kantamaan itseni nyt paremmassa ryhdissä."

Tuula

"Mulle tuli vatsalihasten erkauma synnytyksen jälkeen. Sitä ei ole hoidettu mitenkään. Vaihdevuosien ja kasvaneen vatsan vuoksi piti tehdä jotain. Sain vinkin tästä valmennuksesta ja kun luin lisää, ostin sen heti. Nyt olen tutustunut aineistoon ja olo on helpottunut. Pystyin tekemään kaikki liikkeet, vaikka minulla on tosi iso nikamanliukuma alaselässä. Oikein tunsin kuinka sain liikkeet kohdistumaan oikein. Kiitos!"

Marianne

"Minulla oli todettu suorien vatsalihasten erkauma, kun huomasin Erkauma-valmennuksen mainoksen Facebookissa. Halusin saada erkauman kuntoon, joten päätin lähteä mukaan valmennukseen. Ohjelmaa oli helppo käyttää ja harjoitteet oli nopea tehdä ja ne osoittautuvat toimiviksi. Olen saanut aktivoitua keskivartalon lihakset oikein, joten valmennus toimii!"

Hilkka

"Sain kuulla, että minulla on erkauma, jolloin keskivartaloa ei saisi jumpata miten tahansa. Olen käynyt salilla koko ikäni ja mahdollisesti tehnyt vatsaliikkeitä väärin. Halusin lähteä mukaan Erkaumavalmennukseen, jotta saan vahvistettua keskivartaloa turvallisesti oikeilla liikkeillä, ettei erkauma suurenisi. Erkauma on varmaan jo hiukan parantunut ja olen varsinkin opetellut salillakin tekemään vatsa- ja muutkin lihasryhmät hengittämällä oikeassa kohdassa sisään ja jumppaamaan sisempiä lihaksia alavatsalla. Ohjelma on vaikuttanut hyvältä ja on loistava juttu, että se jää käyttööni, niin saan jumpata ohjeen mukaan aina ja myöhemmin, että pikkuhiljaa saisin erkauman vaikka kokonaan häviämään."

Hilkka

"Sain kuulla, että minulla on erkauma, jolloin keskivartaloa ei saisi jumpata miten tahansa. Olen käynyt salilla koko ikäni ja mahdollisesti tehnyt vatsaliikkeitä väärin. Halusin lähteä mukaan Erkaumavalmennukseen, jotta saan vahvistettua keskivartaloa turvallisesti oikeilla liikkeillä, ettei erkauma suurenisi. Erkauma on varmaan jo hiukan parantunut ja olen varsinkin opetellut salillakin tekemään vatsa- ja muutkin lihasryhmät hengittämällä oikeassa kohdassa sisään ja jumppaamaan sisempiä lihaksia alavatsalla. Ohjelma on vaikuttanut hyvältä ja on loistava juttu, että se jää käyttööni, niin saan jumpata ohjeen mukaan aina ja myöhemmin, että pikkuhiljaa saisin erkauman vaikka kokonaan häviämään."

Niina

"Sain uutiskirjeen, jossa kerrottiin valmiista ohjelmasta erkauman kuntouttamiseen. Minulla ei sillä hetkellä ollut pahoja haasteita erkauman suhteen, mutta aihe vaikutti mielenkiintoiselta ja halusin saada käytännön vinkkejä sekä lisää tietoa aiheesta. Valmennus oli selkeä ja hyvin informatiivinen, sitä oli helppo seurata. Harjoitteiden avulla sain aktivoitua keskivartalon helpommin."

Verkkofyssari Minna Tynkkynen

Olen Minna Tynkkynen, fysioterapeutti, jonka erityisosaamisena on äitiysfysioterapia sekä lantionpohjan fysioterapia. Teen työni aina asiakkaan etua miettien ja haluan valaa uskoa jokaiseen naiseen ja heidän kuntoutusprosessiin. Työssäni haluan tarjota asiakkaille selkeitä työkaluja prosesseihin, joita naiset kohtaavat omassa kuntoutuksessaan.

 

Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2007 joulukuussa ja aloitin fysioterapeutin työt seuraavan vuoden tammikuussa. Työurani alkoi Porvoon Haikon kartanosta, minkä jälkeen työpanos on jakautunut Vääksyn, Lahden ja Porvoon välillä. Vuoden 2011 kesä vierähti Kruunupuistossa neurologian parissa ja saman vuoden syksyllä aloitin työt Vireuksessa.

 

Työn kautta minulle tarjoutui mahdollisuus kouluttautua lantionpohjan toimintahäiriöihin, minkä myötä oli luontevaa lähteä miettimään ja tarkastelemaan laajemmin naisen hyvinvointia. Työssäni kohtasin paljon erilaisia haasteita ja kysymyksiä niin raskaana olevilta kuin synnyttäneiltä, mikä sai minut jatkokouluttautumaan lisää äitiysfysioterapian parissa. Ja tällä tiellä olen edelleen; asiakaskuntaani kuuluu erityisesti naiset sekä heidän erilaisten haasteet elämässään.

Fysioterapian ohella olen kouluttautunut myös pilatesohjaajaksi. Vuosien aikana olen käynyt läpi useita eri koulutuksia, jotka ovat kasvattaneet ammattitaitoani auttaa yksilöasiakkaita heidän toimintahäiriöiden kuntouttamisessa sekä ennaltaehkäisyssä. 

Kasvata tietouttasi erkaumasta

Erkauma voi monelle olla vieras aihe, josta tietoa itsellään ei ole kovinkaan paljon. Tietämättömyys voi itsessään aiheuttaa epävarmuutta ja jopa pelkoa siitä, mitä asian suhteen tulisi tehdä. Erkauma kuntoon-verkkovalmennuksessa saat kattavan tietoiskun mm. siitä mistä erkaumassa on kyse, mitä erkauma tarkoittaa ja mikä sen on aiheuttanut. Käymme valmennuksessa läpi myös erilaisia riskitekijöitä.

Kun olet lisännyt tietoisuutta teorian puolella, pystyt ammentamaan valmennuksen harjoitteista itsellesi enemmän, sillä tiedät teorian harjoitteiden takana. Valmennuksen avulla opit myös kuinka toimia arjentilanteissa, jotta erkauma kuntoutuisi.

Kuntouta erkauma harjoitteiden avulla

Erkauma kuntoon-verkkovalmennuksessa harjoitteet on mietitty ammattilaisten näkökulmasta, jotta sinä saisit parhaimman avun erkauman kuntouttamiseen. Valmennuksen kaikki harjoitteet  on videoitu ja niissä on suullinen ohjeistus. Harjoitteet auttavat pääsemään alkuun kuntoutuksessa kohti eheämpää kehoa. 

Saat käyttöösi heti kaiken sisällön, mikä mahdollistaa sen, että jokainen voi tutustua heille tarpeelliseen tietoon: mikäli haluat tutustua vain teoriaan, voit kasvattaa teoriapuolen tietämystäsi erkaumasta. Ja mikäli haluat taas vastaavasti etsiä itsellesi sopivat harjoitteet, löydät valmennuksesta itsellesi sopivat harjoitteet, joiden avulla voit lähteä kuntouttamaan tai ennaltaehkäisemään erkaumaa.

Harjoitteiden lisäksi valmennus sisältää myös testin, jonka avulla pystyt arvioimaan omaa kehon toimintaasi. Testien avulla pääset arvioimaan tarvitsetko mahdollisesti kuntouttavia harjoitteita, jotta tilanne paranee. Kuntoutuksen kannalta on tärkeä hahmottaa oma lähtötilanne, josta lähtee liikkeelle sekä minkälaisia vaikutuksia kuntoutuksella on.

Rakenna vahva ja toimivampi keho progressivisesti etenevien harjoitteiden avulla

Valmennuksen harjoitteet on valikoitu siten, että ne vievät sinut progressiivisesti eteenpäin. Mukana on lempeitä harjoituksia, joilla on helppo lähteä liikkeelle. Harjoitteiden tarkoituksena on tukea erkaumasta kuntoutumista, minkä takia valmennuksessa esiintyvät harjoitteet ovat helposti lähestyttäviä, ja sopivat hyvin erkauman kuntoutuksen alkutaipaleelle.

Vaikka valmennuksen harjoitteet on valikoitu sopimaan juuri kuntoutuksen ensimetreille, etenevät harjoitteet progressiivisesti kohti haastavampia harjoitteita. Yksinkertaiset, turvalliset ja samalla tehokkaat harjoitteet auttavat rakentamaan vahvempaa ja toimivampaa kehoa.  

Kysymykset

VAIVOISTA VOITTOON VERKOSSA!

 

Kun lähdet mukaan Erkauma Kuntoon- verkkovalmennukseen, saat itsellesi:

 • Selkeät harjoitteet, joilla voit herättää coreasi
 • 3 kertaa 15 minuuttia harjoittelua viikossa riittää
 • Erikoiskoulutetun fysioterapeutin ohjatut videoidut harjoitteet
 • Teoriapaketin mm. kuntoutuksen kulmakivistä
 • Erikoiskoulutetun fysioterapeutin tuki ryhmässä
 • Mahdollisuus kysyä henkilökohtaisia vinkkejä Verkkofyssarin valmentajalta

Erkauma kuntoon-valmennus

on luotu lisäämään tietoisuutta vatsalihasten erkaumasta sekä tarjoamaan harjoitteet, joiden avulla erkaumasta aiheutuvat ongelmat voidaan selättää.

 

Harjoitteiden avulla, et ainoastaan kuntouta erkaumaa, vaan huomioit kehosi laajemmassa mittakaavassa: harjoitteiden avulla harjoitat niin keskivartalon hallintaa ja tuen vahvistamista, ja samalla harjoituksissa on huomioitu koko vartaloketjun kokonaisuus ja sen toiminta.

 

Aloita nyt ja treenaa erkauma kuntoon! 

Harjoitusohjelmat ja muu materiaali jäävät käyttöösi ilman aikarajoitusta!

 

Ohjelman hinta vain 39€!

Harjoitteet ja muu materiaali jää käyttöösi ilman aikarajoitusta!

 

Meillä käy maksuvälineenä myös Smartum, ePassi ja Edenred -maksutavat. Katso maksuohjeet TÄSTÄ.

Tule mukaan valmennukseen tästä