Väsyykö selkä kävellessä tai seisoessa? Katso TÄMÄ!

selkä selkä kuntoon Jun 09, 2022

Selkäkipu on yksi yleisimmistä tuki- ja liikuntaelinvaivoista ja selkävaivoista yli 90% on toiminnallisia. Toiminnallinen selkävaiva tarkoittaa sitä, ettei kiputila johdu rakenteellisista syistä tai sairaudesta, vaan sen voivat aiheuttaa esimerkiksi nivelten jäykkyys tai lihasvoiman puute.


Syitä selkäkivulle ja usein alaselän alueen kivulle on useita ja yksi syy on liikekontrollihäiriö. Liikekontrollihäiriö puolestaan tarkoittaa sitä, ettei ihminen aisti selkänsä virheellistä asentoa tai suorittamaansa virheellistä liikemallia.


Hyvä esimerkki on, jos seisot paino enemmän toisella jalalla (ns. lonkkalevossa), niin lantio on silloin virheellisessä asennossa ja tämä voi aiheuttaa ajan kanssa haasteita.


Virheellinen asento voi tulla myös loukkaantumisen jälkeen, kun kyseinen asento on tuonut hetkellistä helpotusta kipuihin.


Kun virheellistä asentoa toistetaan päivästä toiseen, se vaikuttaa ihmisen lihastasapainoon ja siihen, miten esimerkiksi keskivartalo toimii mm. arjen askareissa.


Mistä tiedät, että onko sinulla tällainen haaste?

Tyypillisiä merkkejä ovat mm. kun kävellessä tai seisoessa alaselkä väsyy helposti. Saatat vaistomaisesti kumartua eteen tai käydä kyykyssä, josta saat hetkellistä helpotusta.


Katso videolta kaksi hyvää harjoitetta, joiden avulla pystyt vahvistamaan keskivartaloasi ja opit hallitsemaan asentoasi. Näin mm. töiden tekeminen tietokoneella tai shoppailureissu tuntuvat paljon mukavammalta, kun selkä ei väsy.

 


Oletko tällä hetkellä siinä tilanteessa, että selkä on kipeä ja liikkuminen ei onnistu kunnolla?

Käy tilaamassa erikoiskoulutetun fysioterapeutin maksuton videomateriaali, jossa saat tiiviin tietopaketin ja hoito-ohjeet, joilla pääset turvallisesti alkuun alaselän hoidossa.

 

Verkkofyssari
Nea