Olkapään liikeradat rajoittuneet? Tee testi!

olkapää Jun 08, 2021

Oletko huomannut että olkapään liike on rajoittunut?

 

Liikerajoitus tarkoittaa, että nivel ei liiku normaalilla liikelaajuudellaan, vaan syystä tai toisesta sen liikeradat ovat estyneet. Voi olla, ettei käsi nouse enää ylös kunnolla tai käden vienti selän taakse tuottaa ongelmia

Sille voi olla useita syitä, jotka usein liittyvät ryhdin hallintaan tai lihasten jäykkyyteen, joka estää niveltä liikkumasta normaalisti. Tämä estää hartiarenkaan normaalin toiminnan, aiheuttaa niska/hartiaseudun vaivoja ja kompensointi liikkeisiin tapahtuu muilla kehon osilla.

Yläkaapeista kurottelu, pukeutuminen, ikkunanpesu ja jopa imurointi voi vaikeutua liikerajoitusten myötä. Myös esimerkiksi treenaamisen laatu voi huonontua, jos olkanivelen liikkeet ovat rajoittuneita.

Videolta löydät muutaman helpon testiliikkeen, joilla voit kokeilla omaa olkanivelen liikelaajuutta. Mikäli nämä liikkeet jäävät vajaaksi, on aika toimia. Olkanivelen normaali liikerata on mahdollista saada palautettua oikeanlaisen harjoittelun myötä.

 

 

Mikäli kiinnostuit aiheesta, käy tilaamassa maksuton pikaopas olkapään kuntoutukseen 👇 https://www.verkkofyssari.fi/olkapaankuntoutus/pikaopas