ODOTTAJA KUNTOON -VERKKOVALMENNUS

Äitiysfysioterapeutin suunnittelemat valmiit harjoitusohjelmat tukemaan raskausajan liikuntaa ja hyvinvointia.

Lähde mukaan tästä hintaan 89€

Oletko sinä raskaana ja haluat voida hyvin läpi odotusajan?

Kärsitkö raskauden myötä tulleista selkäkivuista ja haluat tietää, mitä voit tehdä kivuille?

Oletko kiinnostunut kehossasi tapahtuvista muutoksista ja haluat tietää, miten niihin voit itse vaikuttaa?

Haluatko treenata turvallisesti myös odotusaikana?


Jos vastauksesi on kyllä, tarjoaa Verkkofyssarin Odottaja Kuntoon – verkkovalmennus sinulle kokonaisuuden lisäämään hyvinvointiasi sinun raskausmatkallesi.

 

Valmentajasi Verkkofyssari Minna Tynkkynen

Viimeisen kymmenen vuotta olen työskennellyt fysioterapeuttina erityisesti naisten hyvinvoinnin parissa. Valtaosa asiakkaistani on ollut joko odottajia tai jo synnyttäneitä naisia. Molemmissa tapauksissa fysioterapian tavoitteena on ollut naisen hyvinvoinnin tukeminen, sopivien harjoitteiden löytäminen ja harjoittelun sisällyttäminen muuhun elämään.

Näistä lukuisista asiakaskäynneistä olen saanut tärkeää tietoa, mitkä harjoitteet sopivat parhaiten raskausajalle. Nyt nämä harjoitteet ovat valmiiksi pureskeltuna Odottaja Kuntoon -verkkovalmennuksessa. Tarkoituksena on antaa sinulle selkeät ohjeet, miten harjoittelet turvallisesti raskaana ollessasi.  Harjoittelulla ylläpidät omaa lihaskuntoasi, jotta keho pysyy mahdollisimman hyvässä kunnossa myös odotusaikana. Pystyt sekä ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelinongelmia, kuten selkävaivoja että lievittämään mahdollisia kiputiloja. Saat lisäksi tärkeää tietoa odottajan kohtaamista haasteista ja miten voit niihin itse vaikuttaa.

Tervetuloa mukaan!

 Kun lähdet mukaan Odottaja Kuntoon -verkkovalmennukseen, saat itsellesi: 

 

 • Äitysfysioterapeutin suunnittelemat harjoitusohjelmat, jotka ovat suunnattu juuri odottajalle
 • 7 erilaista harjoitusohjelmaa, joiden avulla ylläpidät lihaskuntoa, huollat kehoa, saat helpotusta kipuihin ja opit rentoutumaan raskausaikana
 • Saat ohjeet odottajan nukkuma-asentoon ja tätä kautta apua parempaan yöuneen
 • Ohjatut videoidut harjoitusohjelmat, joihin voit palata aina halutessasi
 • Harjoitusvideoissa liikkeen suorittamisen ohjeet ovat selitetty tarkasti, jolloin pystyt tekemään liikkeet oikein

Niille, jotka haluavat syventyä aiheeseen, olemme koostaneet tiiviin opetusosion.

 • Miten raskaus vaikuttaa ryhtiin?
 • Raskausajan liikunta
 • Lantionpohjan huomioiminen raskausaikana
 • Miten jatkaa lihaskuntoharjoittelua raskausaikana?

 

Saat erikoiskoulutetun fysioterapeutin tuen valmennuksen ajaksi

 • Suljettu ryhmä Facebookissa
 • Voit kysyä sinua askarruttavia asioita suoraan fysioterapeutilta

 

Odottaja Kuntoon -verkkovalmennuksen avulla saat verkon kautta käyttöösi ohjattuja harjoituksia, jotka tukevat odotusaikaasi. Harjoitteiden avulla kohennat lihaskuntoa ja liikkuvuutta sekä lantionpohjan voimaa ja rentoutta.

 

Valmennus auttaa myös ymmärtämään kehossa tapahtuvia muutoksia ja lempeällä, mutta tehokkaalla tavalla harjoittelun kautta juuri tukee odotusaikaa. Tavoitteena on hyvinvoiva odottaja.

Valmennuksen avulla

✅ Opit harjoittelemaan lihaskuntoasi tehokkaasti, mutta lempeästi

✅ Ymmärrät lantionpohjan kokemat muutokset raskausaikana ja opit harjoittamaan lantionpohjan lihaksia oikein. Opit myös rentouttamaan lantionpohjan lihaksia.

✅ Saat vinkit liitoskipuihin ja hyvään odottajan nukkuma- asentoon

✅ Näet ja koet, miten raskaus voi vaikuttaa ryhtiin ja opit harjoitteita, joilla voit kohentaa omaa ryhtiä

✅ Ymmärrät raskausajan liikunnan lainalaisuudet

✅ Tutustut odottajan kohtaamiin ongelmiin ja niiden hoitoon

Valmennuksen hinta 89€.

 

Normaalisti jo yksi käynti äitiysfysioterapeutilla maksaa enemmän ja sillä päästään vasta alkuun harjoittelussa. Nyt saat samalla hinnalla äitiysfysioterapeutin suunnitteleman valmennuksen, selkeät harjoitusohjelmat ja tuen koko odotusajallesi.

Lisäksi verkkovalmennuksen etuna on mahdollisuus palata harjoitusmateriaaleihin ja valmisohjelmiin sekä mahdollisuus kysyä epäselviä asioita.

 

Näin valmennus toimii

 • Oston jälkeen saat verkkovalmennuksen tunnukset ja kirjautumissivun sähköpostiisi
 • Odottaja Kuntoon - verkkovalmennuksesta löydät valmiit harjoitusohjelmat, joiden avulla ylläpidät lihaskuntoa, rentoudut ja vähennät raskaudesta aiheutuvia kiputiloja
 • Teet harjoitusohjelmia 2-4 kertaa viikossa vain 15-20 min ajan tai vähempikin aika riittää. Jo 10 minuuttia tuo tuloksia!
 • Voit tehdä harjoitteet juuri silloin, kun sinulle itsellesi sopii
 • Pääset aina käsiksi aikaisempiin harjoitteisiin
 • Kaikki materiaali on käytössäsi 12 kuukautta ostopäivästä
 • Jokainen harjoitusliike on videona ja selkeästi ohjeistettuna, jonka avulla on helppo harjoitella
 • Voit käyttää valmennusta tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Voit myös ladata sovelluksen tabletille tai puhelimelle.
 • Voit kysyä vinkkejä Verkkofyssari-valmentajalta valmennuksen kommenttiosioissa
 • Saat valmennuksen aikana sähköpostiisi liittymispyynnön yksityiseen vertaisryhmään Facebookissa
 • Meillä käy maksuvälineenä myös Smartum, ePassi ja Edenred -maksutavat. Katso maksuohjeet TÄSTÄ.
Lähde tästä mukaan

30 PÄIVÄN TYYTYVÄISYYSTAKUU!

Annamme sinulle 30 päivän tyytyväisyystakuun, jotta voit kokeilla valmennusta riskittömästi. Mikäli kokeilujakson aikana tuntuu siltä, että et ole tyytyväinen, niin ilmoita siitä [email protected]  ja palautamme rahasi. Emme vaadi erikseen syytä palautukseen.

Mitä odottajan corelle tapahtuu raskausaikana?

 

1. Keskivartalon lihaksiin kohdistuu rasitusta. Etenkin vatsanseinämän lihakset ja lantionpohjan lihakset joutuvat koetukselle.

2. Erityisesti suorat vatsalihakset ja lantionpohjan lihakset heikkenevät venyessään ja antaessaan tilaa kasvavalle sikiölle ja kohdulle. Myös vinot vatsalihakset antavat tilaa.

3. Raskauden edetessä suorat vatsalihakset erkaantuvat, jolloin suorat vatsalihakset ikäänkuin väistyvät sivuille antaen tilaa kasvavalle vatsalle. Myös näiden lihasten välissä oleva valkoinen jännesauma, linea alba venyy.

 

Vatsalihasten toimintakyky heikkenee siis raskausaikana; suorien vatsalihasten välissä oleva jännesauma venyy ja vatsalihakset siirtyvät sivuille. Harjoittelun kohdistamiseen on olemassa odottajalle omat ohjeistukset, joissa huomioidaan vatsalihasten heikentynyt tilanne. Soveltamista tai poisjättämistä vaativat likkeet, jotka aiheuttavat painetta kohdun ja istukan alueelle, kohdistuvat suoraan vatsanseinämän etuosaan tai liikkeet jotka aiheuttavat kovaa stressiä lantionpohjaan tai vatsalihasten jännesaumaan.

Järkevillä harjoitteilla voi edistää kehon palautumista jo odotusaikana. Harjoitteiden pitää kohdistua oikein ja vahvistaa poikittaista vatsalihasta, ryhtiä tukevia lihaksia ja lantionpohjan lihaksia.

Poikittaisella vatsalihaksella on tärkeää rooli lannerangan tukemisessa ja selän hyvinvoinnissa. Keskivartalon lihaskuntoharjoittelussa on yksilöllistä kuinka pitkälle perusharjoitteita voi tehdä. Harjoittelussa onkin hyödyllisintä keskittyä syvien lihasten harjoittamiseen odotusaikana.

Odottajan kokemat muutokset kehossa

Naisen vartalossa tapahtuu lukematon määrä fysiologisia ja anatomisia muutoksia raskauden aikana. Muutokset kuuluvat normaaliin raskauteen ja muutoksilla on tärkeitä tehtäviä. Näiden ansiosta sikiö kehittyy normaalisti ja äiti valmistautuu synnytykseen. Kudosten pehmeneminen, kohdun kasvu sekä painospisteen ja ryhdin muuttuminen vaikuttavat koko kehon toimintaan. Lihastasapainoa ja kehon sopeutumista muuttuneeseen kehoon voi kuitenkin parantaa harjoittelulla ja tiedostamalla oman kehon muutokset.

Raskausajan liikunta

Raskausajan liikunnan edut ovat selvät:

 • Auttaa selviämään raskausajan fyysisestä kuormasta
 • Auttaa ryhdin ylläpidossa
 • Helpottaa tai ehkäisee selkävaivoja
 • Auttaa painonhallinnassa
 • Helpottaa ummetusta
 • Parantaa mielialaa ja itsetuntoa
 • Parantaa unen laatua
 • Auttaa jaksamaan synnytyksen
 • Helpottaa palautumista synnytyksen jälkeen

Miten voit vaikuttaa kehossasi tapahtuviin muutoksiin?

Tuki- ja liikuntaelimistössä tapahtuvat raskauden aikaiset muutokset aiheuttavat vartalossa tapahtumaketjun, jossa muutos johtaa toiseen. Keskivartalon lihaksiin kohdistuva rasitus lisääntyy ja kehon niveliin sekä selkärankaan kohdistuva rasitus kasvaa. Lihastasapainoa ja kehon sopeutumista muuttuneeseen asentoon voi kuitenkin parantaa ja ylläpitää.

Odottaja pystyy vaikuttamaan paljon omaan jaksamiseen ja kehon muutoksiin tiedostamalla kehossa tapahtuvat muutokset ja harjoittelemalla juuri niitä asioita, jotka ovat koetuksella raskausaikana. Harjoittelussa tärkeitä asioita ovat mm. lantionpohjan lihasvoima ja rentous, yleinen lihaskunto ja kehonhuolto. Myös nukkuma-asento valinnoilla pystyt vaikuttamaan unenlaatuusi ja mikäli raskaus tuo kipuja lantion tai alaselän alueelle, voit kohdistaa harjoitteita myös tänne kiputiloja helpottamaan. Odottaja Kuntoon – verkkovalmennus on terveydenhuollon ammattilaisten suunnittelema kokonaisuus, jonka kautta saat kattavat ohjeet raskautesi tueksi.

Pääset mukaan valmennukseen klikkaamalla ostonappia jolloin siirryt maksusivulle. Valitse itsellesi sopiva maksutapa ja oston jälkeen saat valmennuksen tunnukset ja kirjautumissivun sähköpostiisi.

Meillä käy maksuvälineenä myös Smartum, ePassi ja Edenred  -maksutavat. Katso liikuntaetujen maksuohjeet TÄSTÄ.

LÄHDE MUKAAN VALMENNUKSEEN TÄSTÄ
Olkapää kuntoutus

Pidä odotusaikasi aktiivisena

Raskausaikana odottajan aktiivisuus ja liikkuminen on hyödyllistä siinä missä aktiviisuus ennen raskauttakin. Liikkuminen on hyväksi niin äidin, kuin sikiönkin voinnille ja liikunta vähäisinäkin määrinä on todella tärkeää. Raskausajan tuomat muutokset omassa kehossasi saattaa tuoda liikuntaan kuitenkin tietynlaisia erityispiirteitä. On jokaiselle odottajalle yksilöllistä, millaisena liikunnan pystyy pitämään odotusaikana. Tiedetään, että monipuolinen liikunta ja arjen aktiivisuus on odottajalle tärkeää. Tästä syystä on oleellista pysyä aktiivisena oman voinnin mukaisesti.

Harjoittele silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Älä harjoittele väsyneenä, vaan löydä päivästäsi hetki, kun olet virkeä. Huonovointisena tai kipeänä ethän harjoittele. Voit tehdä harjoitteita rauhallisemmalla tahdilla ja vähemmän, jos se sopii sinulle paremmin. Tärkeintä on, että tarjoat muuttuvalle kehollesi edes pieniä ärsykkeitä siihen, että voisit hyvin ja jaksaisit paremmin. Joskus pelkkä ryhdin hakeminen riittää.

Valmis paketti odottajalle sopivia harjoitteita

Tutkimusten mukaan terveen äidin liikunta raskauden aikana on turvallista. Raskausajan liikunnalla on tiettyjä lainalaisuuksia, jotka on kuitenkin hyvä tiedostaa ja suhteuttaa nämä omaan tilanteeseen. Raskaus itsessään on iso myllerrys omassa kehossasi, mutta tietyillä seikoilla voit tukea omaa jaksamistasi raskauden edetessä. Tällöin aktiivinen harjoittelu on erityisen tärkeää tukemaan äidin hyvinvointia, mikäli oma olo sen sallii. Odottaja Kuntoon -verkkovalmennuksen harjoitteet on mahdollista tehdä milloin ja missä vain! Et ole enää sidottu kiinni tiettyyn aikaan tai paikkaan, vaan voit harjoitella aina silloin, kun sinulle itsellesi sopii parhaiten.

Verkkovalmennuksessa on tarkat videoidut ohjeet harjoitteiden toteuttamisesta, joten voit kotoa käsin treenata ja huoltaa kehoasi. Se on myös edullista, koska yksi äitiysfysioterapiakäynti maksaa saman verran kuin koko Odottaja kuntoon -verkkovalmennus. Säästät siis aikaa ja rahaa.

Olkapää kuntoon verkkovalmennus

Yleiset kysytyt kysymykset

Katso video, miten ohjelma toimii ja miten käytät sitä

 

VAIVOISTA VOITTOON VERKOSSA!

Kun lähdet mukaan Odottaja Kuntoon -verkkovalmennukseen, saat itsellesi: 

 

 • Selkeät harjoitusohjelmat lihaskuntoon, liikkuvuuteen, rentoutumiseen ja kiputilojen vähentämiseen
 • Fysioterapeutin ohjatut videoidut harjoitteet
 • Teoriapaketin mm odottajan ryhtiin, liikuntaan, lihaskuntoon ja lantionpohjaan liittyen
 • Vertaisryhmä valmennuksen ostaneille
 • Erikoiskoulutetun fysioterapeutin tuki ryhmässä
 • Mahdollisuus kysyä henkilökohtaisia vinkkejä Verkkofyssarin valmentajalta

Ohjelman hinta 89€.

Oston jälkeen saat tunnukset ja kirjautumissivun sähköpostiisi. Meillä käy maksuvälineenä myös Smartum, ePassi ja Edenred  -maksutavat Katso maksuohjeet TÄSTÄ.

Kyllä, haluan mukaan